Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - JaG

Страници: [1] 2 3 4
1
Мерси за поста. Цените им са  :o

2
Уеб хостинг / Re: ИЗНУДВАЧ НА УЕБ ХОСТИНГ
« -: 21 Април 2015, 11:46:53 am »
Здравей,

Жалко че първия ти коментар във форума е от подобен характер, дано ти се реши проблема. Моите препоръки са:
1. Опитай да се разбереш с въпросната фирма
2. Ако си заплатил за разработката на сайта си, поискай да ти го предоставят на цифров носител и го качи на друг хостинг или намери човек, който да ти го качи
3. Ако не получиш съдействие от другата страна можеш да се свържеш с Комисия за Защита на Потребителите. Тук има информация как се подава жалба онлйан - http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=12&document_id=19

4
Нает сървър / Review на NForce
« -: 28 Февруари 2014, 15:43:36 pm »
NForce (www.nforce.com) е доставчик на наети сървъри, виртуални сървъри, споделен хостинг, game хостинг и интернет. Базирани са в Холандия. Досега съм използвал единствено техните наети сървъри и мога само тях да коментирам.

Сървърите не са готови конфигурации, а вие сами си ги конфигурирате на техния сайт. Единствено outlet (стари сървъри, излезли от гаранция и с ниски параметри) са готови конфигурации на цени от 39 Евро. Конфигуратора им позволява да използвате дъно, процесор, диск и памет такива каквито искате от наличните им. Цената e малко по-висока, ако се сравнява с LeaseWeb, но като цяло за пазара на наетите сървъри в Европа е много добра.

Повечето сървъри са с 1gbps мрежови порт, като трафика стартира с 3TB изходящ и неограничен входящ. Свързаността е гарантирана.

Имат много добри цени и за сървъри с 10Gbps портове, като цените стартират около 400 евро на месец. Свързаността пак е гарантирана, като в цената са включени 100TB изходящ трафик и неограничен входящ. Условието е да не се използва за публичен CDN т.е. да не споделяте трафика с други. Не знам как биха го разбрали.

Всеки сървър при тях е с KVM без да се заплаща нещо допълнително. Това лично на мен ми харесва много, защото нещо ако се сбози си спестявате излишна комуникация и евентуално такси за support.

IP адресите се assign-ват към account, а не към сървър. Това ще рече, че ако имате два или повече сървъра при тях и единия даде фира поради някаква причина можете без проблем да вдигнете същите IP–та от фейлналия сървър на друг. До сега за моя акаунт при наемане на нов сървър или просто взимане на допълнителни IP–та винаги са ми ги давали от един клас мрежа и няма никакъв проблем за секунди IP-тата да се прехвърлят от един сървър на друг. Изключително удобно имайки предвид, че малко доставчици на наети услуги предлагат подобна услуга и тя винаги е платена. Повечето доставчици, които доставят така да се каже сървъри по поточна линия въобще не предлагат подобно нещо. Пример за това е LeaseWeb, които отказват подобно нещо дори и срещу заплащане.

За 2 години само веднъж съм имал мрежови проблем с висока латенция и загуба на пакети за няколко часа. Проблема беше поради много голяма DDOS атака към техен клиент. През цялото време предоставяха информация за случващото се, докато разрешат проблема.

Abuse department-a им винаги ме уведомяват при проблем. До сега не са ми спирали сървър или IP. В LeaseWeb ми затриха 3 сървъра с информацията на тях поради SpamHaus репорт.

Като цяло горещо ги препоръчвам ако имате нужда от нает сървър в този регион. На пръв поглед съпоставени с гиганта LeaseWeb са с 5-10 евро по-скъпи, но реално получавате много повече като услуги за въпросните 5-10 евро отгоре.

5
Дискусии и предложения / Новинари за форума
« -: 20 Февруари 2014, 09:52:59 am »
Ако някой има желание да публикува новини от българското хостинг пространство, може да пише в тази тема или на лично. Не предлагаме заплащане, но предлагаме свобода на изявите и нулева цензура. Могат да се включват и хора от самите хостинг фирми, ако проявяват интерес да публикуват новини за новите неща около тях :)

6
Честито!  ;)

8
Уеб дизайн и съдържание / Търся уеб дизайнер
« -: 08 Септември 2013, 20:07:07 pm »
Здравейте,

Търся уеб дизайнер, за освежаване на вече съществуващ проект. Добавяне на нови страници и подобряване на интерфейса.

Условия:
  • Заплащането е на час или на свършена работа, въпрос на договаряне
  • Без фиксирано работно време
  • Работа от вкъщи

Ако сте заинтересовани, пишете ми на ЛС. За да започнем работа и да видим дали ще си паснем би било добре да пратите малко информация за вас, по какви проекти сте работили и портфолио ако имате разработено.

Поздрави,
;)

9
Гласувайте за предпочитания от вас контролен панел за споделен хостинг. Мисля че информацията от анкетата ще е полезна за всеки, който планира или развива хостинг бизнес.

10
Дали нещо ще се промени в услугите на доставчика според вас? Дали то ще е за добро?

Според мен е странно телевизионна медия да управлява хостинг фирма и се чудя дали ще излезе нещо хубаво.

12
Добавих препоръчани доставчици в Италия и Швейцария.

13
А някой знае ли нещо за filemedia.de ?
За пръв път ги чувам, но ще ги добавя в списъка с немски доставчици на виртуални сървъри.
Първите ми впечатления са, че не предлагат кой знае какво. Сайта им не е преведен напълно на английски. Когато гледаш пакетите им за повечето неща пише че може да си вземеш допълнително, но по време на поръчката няма такава опция - говоря за RAM и CPU. Сайта им е WHCMS, а контролния панел SolusVM. Това не е лоша комбинация, но вече стана много популярна и все повече хора, които не са много наясно с нещата стават "хостинг компания за виртуални сървъри", което стана по-лесно дори от споделен хостинг.

PS. Не открих нищо за тях и в форума на големия ни международен брат. Само няколко оферти пуснати от тях. Никакви ревюта и отзиви. Добрата новина е, че ако поръчаш от името на някой, който не е в EU ще си спестиш 19% VAT и цените им стават още по-атрактивни.

14
SEO / SEM / SEO услуги
« -: 04 Юли 2013, 12:00:18 pm »
Някой от вас използва ли SEO услуги от лице/фирма, които да препоръча? Търся нещо повече от Link Building, а именно:
- оптимизиране на конкретни страници
- създаване на подходящо съдържание за индексиране
- други препоръки от лицето/фирмата, които ще подпомогнат за докарването на качествен трафик.

Сайта/услугата, за която става дума е доста оптимизиран и има реализиран не малък Link Building (и продължава да се разраства). Присъства в хиляди международни форуми с ревюта и отзиви на клиенти и 60-70% от новите посетители/клиенти са именно от Google. Също така излиза на челни позиции при основни търсения за услугата/бранша. Въпреки това си мисля, че има все още нерализирани ниши/канали като ключови думи и аудитория.

15
Доста е неприятно така да режат и да не ти дават да си вземеш бекъп..
Направо не знам как имат висок рейтинг..

Много са големи и вече не обръщат много внимание на малките клиенти. Да не говорим че скоро стана и скандал със сървъри на megaupload, които са били хоствани от тях. Затрили са файловете без предупреждение според хората от megaupload, но ПР-ите им твърдят че са ги предупредили.

Страници: [1] 2 3 4